top of page

INTERJÖÖR RETSEPTI ALUSEL


See on lahe, kuhu võib viia piiratud eelarve. Viini arhitektibüroo destilat on aastaid silma paistnud puhaste joonte ja sileda materjalikasutusega saavutatud pehmete interjööridega. Aga tõesti ei ole oluline, kui suur täpselt projekti eelarve on, palju tähtsam on kasutada seda, mis on olemas.

Rossbarthi restoran asub Linzis (Austrias) miljööväärtuslikus piirkonnas, mis omakorda seadis projektile piirangud. Kuna aga restoran kuulub kahele noorele gurmeekokale Marko Barthile ja Sebastian Rossbachile, siis oli arhitektidel lihtne võtta aluseks kokkade endi põhimõtted – põhieesmärkideks said ka sisearhitektuuris lihtsus, kvaliteet, kohalik materjal ja loovus.

Esimene väljakutse oli taastada vanad ruumid ja päästa ripplagede alt algupärased võlvid. Seinapinnad restaureeriti ja konserveeriti, kus võimalik. Piiratud eelarve tõttu sai projekti motoks „less is more“, kuid lõpuks andis see projektile pigem juurde. Mööblit pole restoranis rohkem kui tarvis, kuid see-eest on see valminud kohalikust materjalist kohalikus töökojas.

Peaaegu rangelt lihtsas sisekujunduses loovad kontrasti tume suitsune tamm, lehtmetall, mustad peened traatvalgustid ning valikuliselt hubaseks toonitud ruuminurgad.

Köök on külastajatele näha – seda soovisid kokad ise, et võimalikult palju külastajatega suhelda. Samas on huvitav ka saalist vaadata, mis köögis toimub.

Projekt: Rossbarthi restoran Arhitektid: Magdalena Haas, Henning Weimer, Harald Hatschenberger, destilat architecture + design destilat.at Asub: Linz, Austria Valmis: 2017 Fotod: Monika Nguyen

bottom of page