top of page

MIDAGI NENDES JOONTES ON

Kui mõni kodu saab alguse perekonna kallist mööbliesemest, teine peas kummitavast värvitoonist, kolmas hoone enda arhitektuuristiilist, siis selle kodu kujundus pärinebki funktsionaalsest minimalismist. Interjööri inspiratsiooniallikaks oli 1950ndatest tuntud arhitekti Alvar Aalto tööd.

Venemaal Moskva lähistel Borkis asuvas eramus on kombineeritud minimalistlik geomeetria, hele viimistlus ning naturaalsed materjalid. Puit ja kivi koos valge värvi ja erijoonelise siselahendusega loob modernse, kuid kutsuva ja hubase kodu.

Tellija sooviks oli eelkõige arhitektuurselt huvitav maja, kuhu mahuks elama suur perekond nii, et kõigile jätkuks avatud suhtlusosa kõrval ka oma privaatset ruumi. Esimesel korrusel paiknevad köök, fuajee, elutuba, suur magamistuba koos tööruumi ja vannitoaga.

Teisele korrusele viib kaks treppi, üks neist otse magamistubade juurde. Teise trepi mademel on rõdu, kust pääseb teise suurde magamistuppa ning külalistele mõeldud vannituppa.

Puit mängib selles heledas kodus suurt rolli – nii elutoa põrandamaterjalina, tekstuurse laena, mis juhatab inimesi ühest ruumist teise, treppidel koos kergelt geomeetrilise metalliga ning diagonaalvormis riiulitel.

Arhitekt: Monoloko Design, Maxim Kashin

Asukoht: Borki, Venemaa

Pindala: 500 m2

bottom of page