top of page

KAS TRENDIL ON VÄRV?


Või pigem on värvil trend. Kuigi sisustusmoe absoluutne lemmik on jätkuvalt valge, on värvitootja Akzo Nobeli igasügisene aasta värvi tiitel tänuväärne meeldetuletus, et pimeduseta pole valgust ning värvita ei eksisteeri ka armastatud valget.

Sel aastal on Colour Futures värvikollektsiooni valitud vaoshoitud, sumedad, looduslikust soojusest ja lihtsusest inspireeritud toonid.

Aasta värv 2018 tiitli sai endale Heart Wood (B5.05.52) ehk soe õrnroosa, mis valiku teinud disainerite tiimi arvates kannab kõige paremini kutsuva kodu mõtet. Kodu peaks olema koht, kus heli maha keerata ja lihtsalt lõõgastuda. Värv võib olla see, mis aitab leida tasakaalu välise müra ja sisemise rahu vahel, põhjendab valikut Heleen Van Gent, Akzo Nobeli esteetikakeskuse loominguline direktor.

Looduslikkust, soojust ja hubasust on sisekujunduses juba mõnda aega üha rohkem näha olnud. Seega lähtuvad ka aasta värvi juurde loodud värvipaletid sellest trendisuunast. Trendidest rääkides on muidugi mõistlik meeles pidada, et midagi, mis ei tundu südamelähedane, ei tasu vaid moe pärast oma ellu üle võtta. Kuid sellised trendipaletid on kindlasti üks hea ja mugav koht, kust oma ideedeks inspiratsiooni saada.

The Heart Wood Home

Kodu on harmooniline, mugav ja lihtne paik, kus leidub valgusrikkaid, turvalisi ja unistamist toetavaid nurgakesi. Tooni annavad naha ja puidu soojad toonid ning värvidest õrn halli-roosa ja sinise skaala.

The Comforting Home

Sooja südamega ja kodust pelgupaika otsiva inimtüübi jaoks on meeldivaimad soojad maatoonid, mis väljendavad mugavust, ning tuhmroosad, mis rahustavad meelt ja vaimu.

The Inviting Home

Avatud ruumiplaanidega kodudesse, kus armastatakse külalisi, sobivad materjalidest puudutusele pehmed, kuid kauakestvad materjalid, nagu näiteks puuvill ja linane. Jahedamad sinakad toonid peaksid soodustama selgeid eluvaateid ning mererohelised toetama inimestevahelisi suhteid.

The Playful Home

Rõõmsad, kollastes ja rohekates toonides interjöörid annavad energiat ja inspiratsiooni. Mängulist mõtteviisi kannavad ka muud sisustusvalikud peale värvide.

www.visualizer.sadolin.ee – siit leiad Akzo Nobeli oma värvirakenduse tutvustuse. Rakenduse saab oma telefoni või tahvlisse tõmmata ning selle abil ruumiseintele erinevaid värve proovida. Mida suuremad ja puhtamad on pinnad, seda parema ettekujutuse saab.

bottom of page