top of page

ROOSA JA ROHELINE HABITARELT

Homne kodu on puhas, kõrge kvaliteediga ja funktsionaalne – kes siis ei hindaks keskkonnasõbralikku ja väärikat kodu. Mitte vähem tähtis pole mugavuse kõrval ka hubasus ja huvitav interjöör. Sedagi oli Helsingil sel aastal rohkelt pakkuda. Rambivalgusesse toodi sumedad värvid, julged vormi- ja värvilahendused. Ühest küljest on tulevikku vaatav sisekujundus lihtne, teisalt aga oma kontrastsete joonte, geomeetriliste kujundite, valguse ja varju mängudega mitmel tasandil pilkupüüdev.

Sisekujundushuvilise jaoks on igasügisene Habitare kohustuslik nagu 1. september koolijütsile. See on meile lähim võimalus tutvuda uute sisekujundustuultega väljaspool Eestit. Laevasõit on mugav ja kiire ning kesklinnast viib tramm otse messikeskusesse. Isegi kui rohkem aega pole, saab kohapeal korraliku ringi tehtud ka nelja tunniga. Samas lähevad laevad õhtul Tallinna tagasi ka hilisemal kellaajal, nii et kiirustada pole üldse tarvis. Kui niisama vaatlema ja inspireeruma minek tundub raiskamisena, siis võib ka ostelda. Suur hulk eksponente toob igal aastal oma kaupa müügiks kaasa, nii et disaini, nii klassikalist, lihtsalt ilusat kui ka uudset on võimalus kohapealt soetada. Sel aastal toimus Habitarega samal ajal ka Helsingi disaininädal ning oma aega võiks hoida lisaks kesklinnas asuvas Design Districtis jalutamise peale.

Mida sellest virvarrist kõrva taha võiks panna?

  • Disainerid vaatavad väga hoolega, mida soovib päriselu, kuid mõtlevad sellest edasi ja pakuvad esialgu üle võlli tunduvaid lahendusi.

  • Interjööris vajalikud funktsionaalsed argilahendused, näiteks helisüsteemid või akustilised paneelid konstrueeritakse terviklikult dekoratsiooni osana, mitte eraldiseisva seadmena.

  • Mida julgem olla värvilahendustes, seda enam kinnistub mõtteviis, et valge on värvikaardis vaid üks võimalik valik.

  • Sisekujunduses on oluline roll mitte ainult mööblil, vaipadel ja seinavärvil (ruumiplaneeringust rääkimata), vaid esemelistel joontel, mis loovad eri valgustes varje jättes üha uusi kujundeid.

Fotod: Messukeskus/Habitare2017, Elen Luht

bottom of page